Ransom rest

Da kan vi stolt presentere at klubben har ved imponerende god hjelp av Kjetil Eia fått montert fast en Ransom Rest som langt på vei har kun samlet støv de siste årene.

Kjetil har som vanlig levert et fantastisk arbeid med den endelige løsningen, og vi takker Kjetil veldig mye for hans evne til å levere kjempeflotte løsninger, med svært høy kvalitet. Tusen takk Kjetil Eia!

Som en kan se fra bildet nedenfor, så er denne allerede testet og en har allerede fått en vurdering av hvordan Kjetils hjemmeladede 0.38 kaliber patroner fungerer i hans spesialrevolver.

Hvor mange skudd tror du det er på bildet?

Foto: Kjetil Eia

Ransom rest

Jigg/installasjon til å montere fast våpen for å få likt treffpunkt på blink for alle skudd

Kostbart utstyr som når blir tatt i bruk

Denne Ransom Rest har som nevnt ligget tilnærmet ubrukt i flere år i klubben, og det er derfor utrolig bra at noen nå har tatt initiativet til å få en kjempebra løsning som gjør at vi kan ta denne i bruk. Dette er tross alt kostbart utstyr som ny i dag ligger rundt NOK 9 000,- og som brukt på Finn.no ligger mellom NOK 5 000 – 7 000,-

Utrolig nøyaktighet

Det riktige svaret er at det ble i bildet skutt 24 skudd med Kjetils 0.38 Smith & Wesson Spesialrevolver som ble satt inn i Ransom rest. En kan vel konkludere med at disse patronene går utrolig godt og gir veldig bra samling.

For å benytte Smith & Wesson revolver i Ransom Rest så må en i forkant fjerne skjefteplatene, slik at våpenet sitter ekstra godt i de spesialtilpassede formene i installasjonen.

Ferdig montert, så brukes våpenet på lik linje som ved manuellt grep, og en kan lade og skyte som ønsket.

Ransom Rest er satt opp slik at den kan gjemmes bort når den ikke er i bruk under benken.
Foto: Jan Kvalbein

Hele installasjonen er satt opp slik at den skal være praktisk godt tilgjengelig når den er i behov, men også at den ikke skal hverken ta plass eller stå i veien for ordinær skyting.

Når Ransom Resten ikke er i bruk, så vises det kun et lite hull i benkeplaten som gjør at det er mulig å løfte opp platen som tetter hullet over søylen som Ransom Rest monteres fast på med kraftige bolter.

Stabil montering

Det er montert fast en kraftig søyle i gulvet som gir god stabilitet for å sikre optimal nøyaktighet under testing av ammunisjon.

Med et kraftig og solid fundament som er fyllt med sand og betong, gir installasjonen god styrke og stabilitet under test av ammunisjon.
Foto: Jan Kvalbein

En Ransom Rest forutsetter at en har tilpasset grep/klemmer som passer med de ulike våpentyper. Foreløpig har vi kun mulighet til å sette opp Smith & Wesson revolvere i denne, men det arbeides med å få kjøpt inn flere typer klemmer som vil gi mulighet for å kunne spenne opp andre våpentyper.

Her avfyres skudd med Kjetils spesialrevolver
Foto: Jan Kvalbein
Her kan en se en liten video fra skytingen med 0.38 spesialrevolver
Video: Jan Kvalbein, Time Pistolklubb

Som en kan se i videoen så beholder en siktebildet for hvert skudd, og en har nesten ingen rekyl. Rekyl fra skuddene tas godt opp i hele installasjonen, takket være det imponerende fundamentet som Ransom Rest er montert fast på.

En liten men viktig detalj, er å presse våpen godt tilbake etter hvert skudd. I utgangspunktet så skal installasjonen ta våpen tilbake til utgangsposisjonen, men for sikkerhetskyld så gis den litt manuell hjelp.

Utstyr til våre medlemmer

Vi håper at dette kan inspirere flere til å begynne med egenprodusert ammunisjon og at en velger å teste ammunisjonen før en går i konkurranse for å finne de mest optimale løsningene.

Det vil kun være anledning til å benytte Ransom Resten under treninger hvor det ikke er oppsatt noe fast treningsprogram, eller etter nærmere avtale med en av våre skyteledere.

Spre budskapet